Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) z bazą ISOFIX
Swandoo Albert
Fotelik, który swoją nazwę zawdzięcza nobliście Albertowi Einsteinowi, został przygotowany z myślą o najmłodszych podróżujących. Jest kierowany do dzieci o wadze do 13 kg lub wzroście od 40 do 85 cm, a więc mogą korzystać z niego maluchy do ok. 18 miesiąca życia. Specjalna konstrukcja skorupy ma chronić dziecko podczas wypadku oraz zapewnić mu pozycję, która nie będzie obciążeniem dla kręgosłupa. W modelu SWANDOO ALBERT producent zastosował kilka interesujących rozwiązań, które wyróżniają ten fotelik na tle propozycji od innych producentów.
Wkładka dla najmłodszych maluchów
Ponieważ celem producenta jest dostarczenie produktu, z którego mogą korzystać najmłodsi, fotelik wyposażono we wkładkę redukcyjną, która zmniejsza przestrzeń między drobniejszym ciałem dziecka a fotelikiem i zapewnia ergonomiczną pozycję.
Montaż na dwa sposoby
W zestawie dostępna jest baza ISOFIX, która umożliwia montaż za pomocą tego systemu. Przy jej zastosowaniu fotelik spełnia normę I-Size, ECE R129 / 00, a więc gwarantuje odpowiednie bezpieczeństwo najmłodszym podróżnikom. Dzięki specjalnym wskaźnikom na bazie rodzice zyskują pewność, że właściwie zamontowali fotelik w samochodzie i bez obaw mogą udać się w podróż. Model SWANDOO ALBERT posiada także opcję zamontowania fotelika przy pomocy 3-punktowych pasów bezpieczeństwa. Ciekawym rozwiązaniem są podświetlane prowadnice pasa, które ułatwiają poprawne i bezpieczne zapięcie.
Fotelik, który dopasowuje się do dziecka
SWANDOO ALBERT to model, który dostosowuje się do wzrostu dziecka. Fotelik posiada wewnętrzny zagłówek, który można regulować i ustawić w 6 pozycjach. Wraz z zagłówkiem zintegrowane są szelki, za pomocą których przypina się dziecko w foteliku i one również dostosowują się do wzrostu malucha. Rozwiązaniem, które wyróżnia model SWANDOO ALBERT jest możliwość regulacji każdej z szelek osobno (lewej i prawej), co pozwala na lepsze dopasowanie ich do ciała dziecka.
Funkcjonalny daszek przeciwsłoneczny
Kolejne udogodnienie, które jest częścią zestawu SWANDOO ALBERT to daszek przeciwsłoneczny, który pozwala ochronić dziecko przed drażniącymi promieniami słonecznymi. Jest to element, który wystaje poza uchwyt i zapewnia ochronę UPF 50+.
Dożywotnia gwarancja
Dożywotnią gwarancję na produkty Swandoo można otrzymać po rejestracji na stronie producenta.
Video
Wiek dziecka
do ok. 15 miesięcy
Grupa wagowa (homologacja ECE R44/04)
0-13 kg (Grupa 0+)
Kierunek montażu
RWF (tyłem)
Metoda montażu
Baza ISOFIX
Plus Test
Zgodny z i-Size
40-85 cm