Nuna PRYM
Fotelik samochodowy NUNA PRYM dedykowany jest dla niemowląt i dzieci do 4 roku życia, ze wzrostem od 40 do 105 cm. Fotelik NUNA PRYM posiada homologację ECE R129 i-Size, co oznacza, że spełnia wszelkie rygorystyczne normy w kwestii bezpieczeństwa. Wyróżnia się funkcją obrotu o 360°, dzięki której można łatwiej i szybciej wsadzić i wyjąć malucha z fotelika. Ponadto jest on przeznaczony do montażu z wykorzystaniem systemu ISOFIX tyłem i przodem do kierunku jazdy. Wyposażony jest w system regulacji, który pozwala na idealne dopasowanie do wzrostu dziecka.
Montaż tyłem i przodem
NUNA PRYM to fotelik, który można zamontować przodem i tyłem do kierunku jazdy. Zgodnie z ochroną i-Size dziecko powinno podróżować tyłem od urodzenia do osiągnięcia wzrostu 105 cm i wagi do 18,5 kg. Natomiast przodem mogą jeździć dzieci w przedziale od 76 do 105 cm wzrostu oraz wadze do 18,5 kg. W foteliku NUNA PRYM zagłówek dostosowuje się do wzrostu dziecka, dzięki zastosowaniu 8-stopniowej regulacji wysokości, którą można ustawić za pomocą jednej ręki.
Zintegrowana 5-punktowa uprząż
Dziecko w foteliku przypinamy z wykorzystaniem 5-punktowej uprzęży, posiadającej po dwa punkty przy biodrach i barkach oraz jeden między nogami, gdzie spinamy pasy klamrą. W ten sposób maluch ma zapewnioną dobrą stabilizację w foteliku.
7-stopniowa regulacja pochylenia siedziska
Dziecko może w foteliku siedzieć i obserwować otoczenie, odpoczywać i spać. Jest to możliwe dzięki 7-stopniowej regulacji ustawienia kąta nachylenia siedziska. Dostosowujemy warunki jazdy do aktualnych potrzeb malucha, zapewniając zarówno wygodę jak i bezpieczeństwo.
Wkładka wypełniająca dla niemowląt
W celu zmniejszenia wolnej przestrzeni w foteliku w przypadku niemowląt skorzystaj z wkładki wypełniającej, która znajduje się w zestawie wraz z fotelikiem. Dzięki temu zapewnisz dziecku odpowiednie podtrzymanie główki i kręgosłupa.
Obrót o 360°
Funkcja obrotu przydaje się podczas wkładania i wyjmowania dziecka z fotelika. W tym celu odwracamy fotelik przodem do otwartych drzwi samochodowych, aby wypiąć lub wpiąć malucha, ustawiając przy tym odpowiednio uprząż, a także wysokość zagłówka i kąt nachylenia siedziska. Ponadto możesz zmienić pozycję z przedniej na tylną i odwrotnie bez konieczności wypinania fotelika.