Fotelik BESAFE IZI TWIST i-SIZE przeznaczony jest dla dzieci do ok. 4 roku życia, o wadze do 18 kg i wzroście od 61 do 105 cm. Montowany jest tyłem do kierunku jazdy.
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
BeSafe iZi Twist i-Size
Fotelik BESAFE IZI TWIST i-SIZE przeznaczony jest dla dzieci do ok. 4 roku życia, o wadze do 18 kg i wzroście od 61 do 105 cm. Montowany jest tyłem do kierunku jazdy, zapewniając dziecku najlepszą dla niego ochronę. Posiada funkcję obracania o 210°, co ułatwia dobre ułożenie malucha i jego szybkie wypięcie z fotelika. BESAFE IZI TWIST i-SIZE przeszedł pozytywnie najbardziej wymagający test zderzeniowy Test Plus. Ponadto uczestniczył w niezależnym teście ADAC/Stiftung Warentest w maju 2020 r. Fotelik samochodowy wyróżnia się wzmożoną ochroną boczną i regulacją nachylenia oraz wysokości zagłówka. Montaż fotelika odbywa się w systemie ISOFIX, który zapewnia stabilne mocowanie oraz poprawną instalację.
Regulacja pozycji nachylenia
Dzieci przyjmują różne pozycje podczas podróży samochodem. Zależy to od ich wieku, ale również nawyków i indywidualnych uwarunkowań. Fotelik samochodowy BESAFE IZI TWIST i-SIZE posiada regulację odchylenia, umożliwiającą ustawienie 4 różnych pozycji. Dzięki temu maluch zawsze podróżuje w wygodnym i najbardziej komfortowym dla siebie ułożeniu.
System Dynamic Force Absorber™ dla wzmożonej ochrony bocznej
Jest to system znajdujący się w zagłówku fotelika samochodowego. Ma on zapewniać optymalną ochronę najbardziej newralgicznych obszarów ciała dziecka, a więc głowy i szyi. Zagłówek wykonany jest z wysokiej jakości materiałów oraz wyróżnia się strefami o różnej elastyczności. Podczas ewentualnego zderzenia bocznego strefy po wewnętrznej stronie zginają się, a po zewnętrznej pozostają sztywne.
Idealne dopasowanie do kanapy
Fotelik BESAFE IZI TWIST i-SIZE wyposażono w technologię Universal-Level-Technology™. Dzięki niej fotelik nie opiera się płasko na bazie, a znajduje się pod właściwym kątem. Dostosowuje się on bardzo dobrze do wszystkich pojazdów i różnych kątów nachylenia kanapy. To skutkuje optymalną pozycją siedzącą w foteliku.
Regulacja zagłówka
Dziecko rośnie, co skutkuje koniecznością dopasowania fotelika do jego wzrostu. BESAFE IZI TWIST i-SIZE posiada regulowany zagłówek, który można ustawić w aż 10 różnych pozycjach. To pozwala na idealne jego dopasowanie do ciała maluszka. Jednocześnie wraz z regulacją zagłówka zmieniamy wysokość uprzęży bezpieczeństwa, co umożliwia nam prawidłowe zapięcie dziecka.
Łatwe i wygodne użytkowanie
Wkładanie i wyciąganie dziecka z fotelika ułatwia system magnesów Magnetic Belt Assistants™. Regulacji fotelika można dokonać nawet już po jego instalacji. Funkcja obracania zapewnia łatwy dostęp do dziecka, dzięki czemu bezpiecznie i prawidłowo ułożymy je w foteliku. O poprawnej instalacji informują specjalne wskaźniki dźwiękowe i wizualne. Dzięki równoczesnej regulacji zagłówka oraz uprzęży lepiej i szybciej dopasujemy fotelik do wzrostu dziecka.
Testy i Nagrody
Video
Wiek dziecka
do 4 lat
Grupa wagowa (homologacja ECE R44/04)
0-18 kg (Grupa 0/1)
Kierunek montażu
RWF (tyłem)
Metoda montażu
System ISOFIX
Plus Test
Zgodny z i-Size