Fotelik BESAFE IZI B TWIST i-SIZE przeznaczony jest dla dzieci od pierwszych dni życia do ok. 4 roku życia, o wadze do 18 kg i wzroście od 40 do 105 cm. Montowany jest tyłem do kierunku jazdy.
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
BeSafe iZi Twist B i-Size
Fotelik BESAFE IZI B TWIST i-SIZE przeznaczony jest dla dzieci od pierwszych dni życia do ok. 4 roku życia, o wadze do 18 kg i wzroście od 40 do 105 cm. Montowany jest tyłem do kierunku jazdy, zapewniając dziecku najlepszą dla niego ochronę. Posiada funkcję obracania o 210°, co ułatwia dobre ułożenie malucha i jego szybkie wypięcie z fotelika. BESAFE IZI B TWIST i-SIZE przeszedł pozytywnie najbardziej wymagający test zderzeniowy Test Plus. Ponadto uczestniczył w niezależnym teście ADAC/Stiftung Warentest w maju 2020 r. Fotelik samochodowy wyróżnia się wzmożoną ochroną boczną, regulacją nachylenia oraz wysokości zagłówka, a także dodatkowym wsparciem dla najmłodszych dzieci w postaci wewnętrznego modułu niemowlęcego. Montaż fotelika odbywa się w systemie ISOFIX, który zapewnia stabilne mocowanie oraz poprawną instalację.
Regulacja pozycji nachylenia
Dzieci przyjmują różne pozycje podczas podróży samochodem. Zależy to od ich wieku, ale również nawyków i indywidualnych uwarunkowań. Fotelik samochodowy BeSafe iZi B Twist i-Size posiada regulację odchylenia, umożliwiającą ustawienie 4 różnych pozycji. Dzięki temu maluch zawsze podróżuje w wygodnym i najbardziej komfortowym dla siebie ułożeniu.
Moduł Baby Shell™ jako dodatkowe wsparcie dla niemowlaka
Z fotelikaBeSafe iZi B Twist i-Size mogą korzystać już niemowlęta. Jest przystosowany dla dzieci od pierwszych dni życia. Jest to możliwe nie tylko dzięki odpowiedniej konstrukcji, ale też wkładce Moduł Baby Shell™. Nadaje ona odpowiedni kształt fotelikowi, który pozwala na przyjęcie przez niemowlęta najlepszej dla nich pozycji. Jest to też dodatkowa warstwa ochronna, która zabezpiecza dziecko podczas zderzenia bocznego.
System Dynamic Force Absorber™ dla wzmożonej ochrony bocznej
Jest to system znajdujący się w zagłówku fotelika samochodowego. Ma on zapewniać optymalną ochronę najbardziej newralgicznych obszarów ciała dziecka, a więc głowy i szyi. Zagłówek wykonany jest z wysokiej jakości materiałów oraz wyróżnia się strefami o różnej elastyczności. Podczas ewentualnego zderzenia bocznego strefy po wewnętrznej stronie zginają się, a po zewnętrznej pozostają sztywne.
Idealne dopasowanie do kanapy
Fotelik BeSafe iZi B Twist i-Size wyposażono w technologię Universal-Level-Technology™. Dzięki niej fotelik nie opiera się płasko na bazie, a znajduje się pod właściwym kątem. Dostosowuje się on bardzo dobrze do wszystkich pojazdów i różnych kątów nachylenia kanapy. To skutkuje optymalną pozycją siedzącą w foteliku.
Łatwe i wygodne użytkowanie
Wkładanie i wyciąganie dziecka z fotelika ułatwia system magnesów Magnetic Belt Assistants™. Regulacji fotelika można dokonać nawet już po jego instalacji. Funkcja obracania zapewnia łatwy dostęp do dziecka, dzięki czemu bezpiecznie i prawidłowo ułożymy je w foteliku. O poprawnej instalacji informują specjalne wskaźniki dźwiękowe i wizualne. Dzięki równoczesnej regulacji zagłówka oraz uprzęży lepiej i szybciej dopasujemy fotelik do wzrostu dziecka.
Regulacja zagłówka
Dziecko rośnie, co skutkuje koniecznością dopasowania fotelika do jego wzrostu. BeSafe iZi B Twist i-Size posiada regulowany zagłówek, który można ustawić w aż 10 różnych pozycjach. To pozwala na idealne jego dopasowanie do ciała maluszka. Jednocześnie wraz z regulacją zagłówka zmieniamy wysokość uprzęży bezpieczeństwa, co umożliwia nam prawidłowe zapięcie dziecka.
Testy i Nagrody
Video
Wiek dziecka
do 4 lat
Grupa wagowa (homologacja ECE R44/04)
0-18 kg (Grupa 0/1)
Kierunek montażu
RWF (tyłem)
Metoda montażu
System ISOFIX
Plus Test
Zgodny z i-Size