Obrotowy fotelik samochodowy dla dzieci do ok. 4 roku życia, ważących do 18 kg. Jest to model przystosowany do montażu przodem i tyłem do kierunku jazdy. Zgodny z normą I-Size
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Fotelik Graco Turn2Me R129 I-Size to fotelik dla dzieci z grupy 0+/1 ( od ur. do 18 kg), łączy wysoki poziom bezpieczeństwa z wygodą użytkowania, zarówno dla małego pasażera jak i rodzica. Siedzisko wyposażone w funkcję obrotu o 360° ułatwia wsadzanie i wyjmowanie dziecka z fotelika. Montowany za pomocą systemu ISOFIX, zapewnia stabilność i pewność montażu oraz oferuje możliwość przewożenia dziecka tyłem do kierunku jazdy do ok. 4 roku życia,. Opcja nachylenia siedziska w 5 pozycjach tyłem do kierunku jazdy i w kolejnych 5 przy montażu przodem, to zapewnienie najwyższego komfortu nawet podczas długich podróży.
ROTACYJNE SIEDZISKO 360°
Siedzisko obraca się w promieniu 360 ° zapewniając łatwość użytkowania, wygodne wkładanie i wyjmowanie dziecka z fotelika oraz dostęp do niego podczas podróży.
BEZPIECZNY MONTAŻ ISOFIX
Szybki i pewny montaż za pomocą zaczepów Isofix. Znaczniki właściwego montażu.
MONTAŻ TYŁEM DO KIERUNKU JAZDY
Montaż za pomocą zaczepów ISOFIX tyłem do kierunku jazdy od urodzenia do ok. 4 roku.
Opcje montażu:
od ur. do 18 kg ( do 4 roku) - TYŁEM do kierunku jazdy - zalecana
od 9 kg do 18 kg - od 9 m-ca do ok. 4 lat - przodem do kierunku jazdy
10 OPCJI UCHYŁU OPARCIA
Możliwość regulacji nachylenia oparcia w 5- ciu pozycjach - w opcji montażu tyłem do kierunku jazdy, jak i kolejnych 5-ciu - w montażu przodem do kierunku jazdy.
INTEGRACJA PASÓW BEZPIECZEŃSTWA Z ZAGŁÓWKIEM
Integracja pasów bezpieczeństwa z zagłówkiem, umożliwia ich odpowiednie dopasowanie do wzrostu dziecka bez konieczności ich przekładania.
WENTYLACJA BOCZNA
Wentylacja boczna umożliwia odpowiednią cyrkulacją i przepływ powietrza, zapewniając maksymalny komfort podróży Twojego maleństwa.
Video
Wiek dziecka
do 4 lat
Grupa wagowa (homologacja ECE R44/04)
Nie dotyczy
Kierunek montażu
Przodem / tyłem
Metoda montażu
System ISOFIX
Plus Test
Zgodny z i-Size
40-105 cm
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Obrotowe siedzisko
360 stopni
Odwracane siedzisko (przez wypięcie z bazy)
Baza ISOFIX
Zintegrowana
System modularny
Dodatkowa ochrona boczna
Niezbędny ISOFIX
Niezbędny Top Tether
Dodatkowe elementy mocujące
Regulacja szerokości oparcia
Regulacja pochylenia siedziska
Regulacja zagłówka
Pasy wewnętrzne
5-punktowe
Regulacja wysokości uprzęży
Tak - automatycznie wraz z zagłówkiem
Wkładka wypłycająca
Wkładka noworodkowa
Zdejmowana tapicerka
Wymiana powypadkowa
Gwarancja
2 lata
Gwarancja door-to-door
Kraj pochodzenia produktu
USA
Waga fotelika
12,96 kg
Producent
Graco
Dopuszczony do użytku na pokładzie samolotu
Kolor
Czarny
Dodatkowe testy
OAMTC
Dane producenta
Graco, Nuna International B.V., Van der Valk Boumanweg 178 C, 2352 JD Leiderdorp, info@gracobaby.eu