Nowoczesny fotelik samochodowy dla dzieci o wadze do 18 kg. Fotelik samochodowy Joei i-Spin wyposażony jest w innowacyjny system, pozwalający na pełen obrót siedziska o 360°.
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) przodem do kierunku jazdy
Joie i-Spin 360
Nowoczesny fotelik samochodowy dla dzieci o wadze do 18 kg. Fotelik samochodowy Joei i-Spin wyposażony jest w innowacyjny system, pozwalający na pełen obrót siedziska o 360°. Ułatwia to rodzicom dostęp do malucha, a także zmianę ustawienia kierunku jazdy (zarówno przodem, jak i tyłem) bez konieczności wyjmowania dziecka z fotelika. Model JOIE I-SPIN jest zgodny z normą i-Size ECE R129/02, co potwierdza jego bezpieczeństwo i jakość wykonania, a w najnowszym teście zderzeniowym ADAC otrzymał aż 4 gwiazdki.
Ochrona i bezpieczeństwo jazdy
Fotelik samochodowy Joie i-Spin posiada w zestawie nogę stabilizującą, która gwarantuje najwyższą stabilizację, bezpieczeństwo oraz ułatwia dostosowanie fotelika do kanapy samochodowej. Model posiada 5-punktową uprząż z osłonkami naramiennymi, a także zagłówek Tri-Protect ™ z 3 wewnętrznymi warstwami ochrony.
Komfort podczas podróżowania
Dla komfortu termicznego zamontowano w foteliku wentylację boczną. Dzięki temu wilgoć jest skutecznie odprowadzana na zewnątrz, co przydaje się w szczególności w upalne dni. Ponadto całość wykonana jest z przyjemnych w dotyku materiałów, które nie podrażniają skóry maluszka.
Obrót aż o 360°
Siedzisko fotelika obraca się w zakresie 360°, wykonując pełny obrót. Tego rodzaju mechanizm pozwala na szybką i łatwą zmianę kierunku podróżowania (przód i tył) bez konieczności wyjmowania pociechy z fotelika. Rozwiązanie to jest też ułatwieniem dla rodziców, którzy w wygodny sposób mogą wyciągnąć dziecko z auta - wystarczy odwrócić fotelik przodem do otwartych drzwi samochodowych.
Rozbudowana regulacja
Fotelik posiada systemy regulacji, dzięki którym można go dostosować do wagi i wzrostu dziecka. Zagłówek i uprząż są regulowane jednocześnie przy użyciu 6-stopniowego systemu. Sleepytime Tilt ™ zapewnia aż 6 różnych pozycji położenia fotelika, zarówno przodem, jak i tyłem do kierunku jazdy. Dodatkowo fotelik posiada 3-elementową wkładkę niemowlęcą.
Łatwe mocowanie fotelika
Fotelik Joie i-Spin przystosowany jest do montażu przodem do kierunku jazdy (od 15 miesięcy do 105 cm/4 lata) i tyłem (od urodzenia do 105 cm/4 lata). Blokada Smart Ride ™ odpowiada za utrzymanie fotelika tyłem do kierunku jazdy do momentu, aż dziecko nie przyjmie takiej pozycji, która umożliwi mu bezpieczną zmianę. Przycisk Simple Swivel ™ przeznaczony jest do obracania fotelika o 360°.
Testy i Nagrody
Video
Wiek dziecka
do 4 lat
Grupa wagowa (homologacja ECE R44/04)
0-18 kg (Grupa 0/1)
Kierunek montażu
Przodem / tyłem
Metoda montażu
System ISOFIX
Plus Test
Zgodny z i-Size
40-105 cm
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) przodem do kierunku jazdy
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) z bazą ISOFIX
Nie dotyczy
Obrotowe siedzisko
360 stopni
Odwracane siedzisko (przez wypięcie z bazy)
Baza ISOFIX
Zintegrowana
System modularny
Dodatkowa ochrona boczna
Niezbędny ISOFIX
Niezbędny Top Tether
Dodatkowe elementy mocujące
Regulacja szerokości oparcia
Regulacja pochylenia siedziska
Regulacja zagłówka
Pasy wewnętrzne
5-punktowe
Regulacja wysokości uprzęży
Tak - automatycznie wraz z zagłówkiem
Wkładka wypłycająca
Wkładka noworodkowa
Zdejmowana tapicerka
Wymiana powypadkowa
Gwarancja
2 lata
Gwarancja door-to-door
Kraj pochodzenia produktu
Wielka Brytania
Waga fotelika
14.2 kg
Producent
Joie
Dopuszczony do użytku na pokładzie samolotu
Kolor
Czarny
Czerwony
Niebieski
Szary
Dane producenta
JOIE, Nuna International BV, Van der Valk Boumanweg 178-C, 2352 JD Leiderdorp, The Netherlands, info.gl@joiebaby.com