Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Avionaut Sky 2.0
Po sukcesie modelu PIXEL firma Avionaut wypuszcza na rynek kolejny fotelik samochodowy o nazwie AVIONAUT SKY 2.0. Atutem tego modelu jest duża rozpiętość kategorii wagowej, ponieważ z fotelika mogą korzystać dzieci z wagą do 25 kg lub o wzroście od 40 do 125 cm. O tym, że jest to bezpieczny produkt, świadczy to, że model spełnia normę i-Size. Warto wspomnieć o tym, że AVIONAUT SKY nie posiada systemu ISOFIX, a jego montaż odbywa się za pomocą samochodowych pasów bezpieczeństwa, a za stabilizację odpowiada noga stabilizująca.
Wygodna wkładka dla noworodka
Wkładka jest dedykowana najmniejszym dzieciom, a jej zadaniem jest zapewnienie dziecku prawidłowej pozycji, która nie będzie obciążająca dla kręgosłupa. Ponadto wypełnia ona wolną przestrzeń pomiędzy ciałem dziecka a fotelikiem, zwiększając wygodę i bezpieczeństwo. Wkładka w modelu AVIONAUT SKY 2.0 została opracowana zgodnie ze wskazówkami fizjoterapeutów dziecięcych. Gdy maluch podrośnie, można ją wyjąć z fotelika.
Bezpieczeństwo na najwyższym poziomie
Firma Avionout przykłada dużą wagę do bezpieczeństwa małych podróżników. Opisywany model można zamontować wyłącznie tyłem do kierunku jazdy i jest to pozycja rekomendowana jako najbezpieczniejsza. Fotelik AVIONOUT SKY 2.0 spełnia wysokie standardy bezpieczeństwa. Jest nie tylko zgodny z europejską normą i-Size.
Fotelik, który dopasowuje się do wzrostu dziecka
Z fotelika mogą korzystać zarówno maluchy, jak i starsze dzieci o wadze do 25 kg. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu systemów regulacji. Regulować można wysokość zagłówka, a wraz z nim do wzrostu dziecka dostosowują się 5-punktowe pasy bezpieczeństwa. Takie rozwiązanie sprawia, że fotelik jest używany przez dziecko przez wiele lat. Ponadto w przypadku noworodków za zapewnienie odpowiedniej pozycji odpowiada duży kąt odchylenia siedziska.
Wygoda podczas podróżowania
Fotelik AVIONAUT SKY 2.0 posiada wentylowaną skorupę, która spełnia swoje zadanie szczególnie podczas upalnych dni, ponieważ odprowadza nadmiar ciepła i zapewnia dziecku korzystne warunki termiczne. Fotelik łatwo utrzymać w czystości, a jest to zasługa wysokiej jakości tapicerki, którą w dowolnym momencie można zdjąć i wyprać.
Video
Wiek dziecka
do 5-6 lat
Grupa wagowa (homologacja ECE R44/04)
0-25 kg (Grupa 0/1/2)
Kierunek montażu
RWF (tyłem)
Metoda montażu
Pas samochodowy
Plus Test
Zgodny z i-Size
40-125cm
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) tyłem do kierunku jazdy
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) przodem do kierunku jazdy
Brak
Ocena ADAC (za bezpieczeństwo) z bazą ISOFIX
Brak
Obrotowe siedzisko
Odwracane siedzisko (przez wypięcie z bazy)
Baza ISOFIX
Nie dotyczy
System modularny
Nie dotyczy
Dodatkowa ochrona boczna
Niezbędny ISOFIX
Niezbędny Top Tether
Dodatkowe elementy mocujące
Regulacja szerokości oparcia
Regulacja pochylenia siedziska
Poprzez montaż fotelika
Regulacja zagłówka
Pasy wewnętrzne
5-punktowe
Regulacja wysokości uprzęży
Tak - automatycznie wraz z zagłówkiem
Wkładka wypłycająca
Wkładka noworodkowa
Zdejmowana tapicerka
Gwarancja
10 lat po rejestracji
Gwarancja door-to-door
Kraj pochodzenia produktu
Polska
Producent
Avionaut
Dopuszczony do użytku na pokładzie samolotu
Kolor
Beżowy
Czarny
Czerwony
Niebieski
Szary
Dane producenta
AVIONAUT, L KARWALA Sp. k. , ul. Lukaszewicza 172, 42-130 Szarlejka, gpsr@karwala.com, https://avionaut.com
https://drive.google.com/file/d/117wCkYl0qjEleip_qB6JaOumySCDaeij/view