Bezproblemowe podróże
Nigdy nie było łatwiej obrócić fotelik samochodowy Twojego dziecka o 360º dzięki ergonomicznym aktywatorom obrotowym umieszczonym po obu stronach fotelika. Niezależnie od tego, po której stronie siedzisz, aktywatory są dobrze widoczne, łatwo dostępne, w zasięgu ręki i gotowe do obrotu.

Dłużej tyłme
Ponieważ zalecamy, aby maluchy siedziały tyłem do kierunku jazdy tak długo, jak to możliwe, Turn2Me DLX i-Size R129 ma dwuetapową kontrolę bezpieczeństwa jazdy przodem do kierunku jazdy, która wymaga dodatkowego zwolnienia, aby aktywować tryb jazdy przodem do kierunku jazdy. Teraz, niezależnie od tego, kto umieszcza Twoje dziecko w foteliku samochodowym, możesz być pewien, że siedzi ono w odpowiedniej pozycji.

Bezpieczeństwo ponad wszystko
Aby ograniczyć ryzyko obrażeń u dziecka podróżującego tyłem do kierunku jazdy, w pełni zintegrowany pałąk antyodbiciowy pomaga pochłonąć energię uderzenia, zmniejszając przesunięcie się fotelika ustawionego tyłem do kierunku jazdy nawet o 40% w razie zderzenia czołowego.

Standardy klasy premium
Osłona przed uderzeniem bocznym mocowana jest po obu stronach Turn2Me DLX i-Size R129. W przypadku zderzenia zmniejsza siłę uderzenia i lepiej chroni głowę, szyję i kręgosłup Twojego dziecka.
Bezpieczeństwo
- Certyfikat i-Size i R129
- Zintegrowany pałąk antypoślizgowy pochłania energię w przypadku kolizji
- Dwuetapowa kontrola wymagana przed ustawieniem przodem do kierunku jazdy, aby zachęcić do dłuższego ustawiania tyłem do kierunku jazdy
- Instalacja ISOFIX jednym kliknięciem dla łatwych i bezpiecznych podróży
- Zintegrowana 12-pozycyjna noga zapewnia bezpieczne dopasowanie do pojazdu i pochłania energię w przypadku kolizji
- Zintegrowane kolorowe wskaźniki potwierdzają prawidłową instalację ISOFIX i ustawienie nogi
- Wymienna osłona boczna TrueShield™ redukuje skutki uderzeń bocznych
- Ochrona przed uderzeniami bocznymi Safety Surround™ otacza dziecko i zapewnia lepszą ochronę głowy i ciała
- 5-punktowe pasy bezpieczeństwa, które można łatwo regulować jedną ręką
Łatwość użytkowania
- Łatwy dostęp jedną ręką, obrót o 360º dla szybszego wsiadania i wysiadania
- Rozkładany fotelik samochodowy 2 w 1 z pozycji tyłem do kierunku jazdy na pozycję przodem do kierunku jazdy
- Uprząż pozwala na łatwą regulację pasów i zagłówka wraz ze wzrostem dziecka
- Pokrowce można prać w pralce dla łatwiejszego czyszczenia
Komfort dziecka
- 10-pozycyjne odchylenie (5 do tyłu, 5 do przodu) dla większego komfortu
- 6-pozycyjny zagłówek zapewnia odpowiednie wsparcie dla głowy i szyi dziecka
- Wentylacja boczna poprawia przepływ powietrza, aby zapewnić dziecku chłód
- Pluszowe materiały zapewniają komfort podczas każdej jazdy
Dołączone akcesoria
- Wyściełana wkładka dla noworodka, którą można prać w pralce
- Ochraniacze na szelki i ochraniacz krocza
Użycie
- Tyłem do kierunku jazdy od 40 do 105 cm (od urodzenia do ok. 4 lat)
- Zwrócony przodem do kierunku jazdy od 76 do 105 cm (od 15 miesięcy do około 4 lat)